EX-BTW WEG ERMEE!

Stop de misleiding van het ex-BTW adverteren op online autoplatformen

Martijn Duivenvoorden (LeaseBijtellingVriendelijk.nl) en Bas Oude Luttikhuis (Mr. Wheelson) hebben het initiatief genomen voor een manifest tegen het BTW vrij adverteren van personenauto's op online plaftorms. Stichting Autobelangen steunt dit manifest.

Steeds meer particuliere autokopers zijn geïnteresseerd in elektrische en ook hybride auto’s. Dit komt mede doordat zij zich meer bewust zijn van de financiële voordelen en het milieu. Veel nederlandse autobedrijven adverteren echter op grote schaal met deze auto’s op de occasionportalen met prijzen exclusief BTW. De reden hiervoor is dat autobedrijven ten koste van andere aanbieders met hun aanbod bovenin de resultaten willen staan. 

Dit zorgt voor oneerlijke concurentie en misleiding van de geïnteresseerde koper. Stichting Autobelangen roept de platforms, de politiek en de controlerende instanties op deze misleiding te stoppen.

In onderstaande video vindt overleg plaats met Thierry Aartsen (Kamerlid voor de VVD), waarin de problematiek duidelijk naar voren komt en de heer Aartsen instemt met de doelstellingen van het manifest.

Voor meer informatie: https://exbtw-wegermee.nl/